Eurooppa-foorumi toteutuu kaksipäiväisenä tapahtumana 27.–28.8.2020 Turussa

Poikkeuksellisessa tilanteessa myös Eurooppa-foorumi adaptoituu: foorumi järjestetään kaksipäiväisenä 27.–28.8.2020. Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan valtioneuvoston ohjeita ja osallistujarajoituksia, ja turvalliset etäisyydet sekä hygienia varmistetaan. Ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa.

Eurooppa-foorumi on valtakunnallinen kansalaisjärjestöjen ja julkisen vallan yhteistyöstä syntyvä keskustelufoorumi.

– Suomi on ollut yhden sukupolven – 25 vuotta – EU:n jäsenmaa. On aika keskustella, minkälaisessa Euroopassa Suomi ja suomalaiset elävät, toimivat ja menestyvät seuraavat 25 vuotta. Tämä poikkeuksellinen kevät on haastanut meidät kaikki pohtimaan tulevaisuutta eli sitä, mitkä asiat meille todella ovat tärkeitä. Siitä keskustellaan Turussa elokuun lopulla”, sanoo Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja VTT Anders Blom.

Eurooppa-foorumin ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa. Kaikki ohjelma striimataan viime vuosilta tuttuun tapaan ilmaiseksi. Live-tilaisuuksiin voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen ja Twitterin kautta. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta.

Tänään 9.5. vietetään vuosittaista Eurooppa-päivä, joka on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Eurooppa-foorumi Turussa ry:n hallitus ja tapahtumatiimi toivottavat kaikille hyvää Eurooppa-päivää.