Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen Turun Eurooppa-foorumiin

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen saapuu Turun Eurooppa-foorumiin pitämään Antti Rinteen hallituksen Eurooppa-puheenvuoron. Puheenvuoro kuullaan perjantaina 30.8.2019 Akatemiatalolla eduskunnan suuren valiokunnan julkisen kuulemisen jälkeen. Tapahtumaan on kaikille vapaa pääsy.

Suomen EU-puheenjohtajakausi on ollut nyt käynnissä kuukauden, ja puheeseen odotetaankin näkemyksiä puheenjohtajuuden alkutaipaleista. Muita odotettuja teemoja ovat käynnissä oleva keskustelu oikeusvaltioperiaatteesta ja Unkarin valtion syytöksistä Suomea kohtaan. Samaan aikaan Turun Eurooppa-foorumin kanssa jatkuvat Euroopan unionin ministerineuvostojen kokoukset, joten uutisia kokouksien annista voi olla myös luvassa. 

Tapahtumaan 27 päivää

Keskusteluun pääsee parhaiten osallistumaan mobiilisovelluksella, joka on ilmaiseksi ladattavissa sovelluskaupoista nimellä Turun Eurooppa-foorumi. Sovellus toimii Android-, iOS- ja Windows-laitteilla ja sieltä löytää myös uusimmat ohjelma- ja puhujatiedot.

Turun Eurooppa-foorumiin on nyt aikaa 27 päivää, ja ohjelmaa on jo nyt yli tuplasti viime vuoteen verrattaessa. Eurooppaministerin puheen lisäksi Turun Eurooppa-foorumin ohjelmassa on muun muassa Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilaisen kyselytunti ja eduskunnan suuren valiokunnan julkinen kuuleminen. 

Kaiken kaikkiaan kolmen päivän sisällä Turussa voi päästä tapaamaan lähes kaikki europarlamentaarikot sekä komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen suuressa EU:n tulevaisuuskeskustelussa Vähätorilla. Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn saapuu puolestaan paneeliin Esko Antola -luennolle. Eri työmarkkinajärjestöjen johto kokoontuu yhteiseen paneeliin Vierailu-ja innovaatiokeskus Jokeen pohtimaan EU:n ja Kiinan suhteiden kehittymistä. 

Politiikan ja talouden syksyn voidaankin tosiaan sanoa alkavan Turusta!