Politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet kokoontuvat jälleen elokuussa Eurooppa-foorumiin

Eurooppa-foorumin alustava ohjelma julkistettiin tänään Eurooppa-päivänä. Avointa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta käydään tänäkin vuonna 24.–26. elokuuta Turussa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, puoluejohtajat Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Eurooppa-foorumin alustava ohjelma julkistettiin tänään Eurooppa-päivänä! Voit tutustua siihen täällä.

Nopeasti muuttuneen maailmantilanteen aikana Eurooppa-foorumi vastaa jälleen ajankohtaiseen Eurooppa-keskusteluntarpeeseen ja kokoaan yhteen ihmiset yhteiskunnan eri osa-alueilta. Tämän vuoden Eurooppa-foorumissa keskustellaan Suomen ja EU:n asemasta osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä.

– Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on hallinnut ja hallitsee seuraavan Eurooppa-foorumin valmisteluja ja keskusteluja. Suomen turvallisuuspolitiikasta käydään ennen foorumia ja vielä sen aikana historiallinen keskustelu, jonka ytimessä on jäsenyytemme Natossa. Suomen päätös tehdään toukokuussa ja siinä hengessä on foorumin ohjelma valmisteltu, sanoo Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja työelämäprofessori Anders Blom.

Keskustelunaiheina ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä EU:n rooli muuttuvassa maailmassa

Kolmen päivän aikana hybriditapahtumassa on luvassa keskusteluja muuttuneesta ulkopoliittisesta tilanteesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tapahtuma rakentuu päiväkohtaisten aiheiden ympärille.

Keskiviikko 24.8. on omistettu tutkitulle tiedolle, jolloin yliopistojen johdolla käydään keskusteluja muun muassa eurooppalaisesta yhteistyöstä ja lääkekehityksestä sekä luvassa on myös ilmastofoorumi.

Torstaina 25.8. aiheena on Eurooppa maailmassa, eli mikä on EU:n globaali rooli? Puheenvuoroissa nousevat esiin muun muassa vihreä siirtymä sekä kansainvälisen kaupan ja kilpailun kehitys.

Perjantain 26.8. aihe on Suomi Euroopassa ja luvassa on huipputason ulko- ja turvallisuuspoliittinen seminaari sekä EU-poliittinen pääministeritentti, jossa neljän puolueen puheenjohtajat keskustelevat EU:n nykytilanteesta sekä tulevaisuudesta ja tulevan hallituksen Eurooppa-politiikasta.

Tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana keskustelemassa suuri joukko ministereitä, europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi ja Eurooppa-foorumin ohjelmassa on nuorille monia tilaisuuksia osallistua keskusteluun.

Osallistuminen on avointa kaikille virtuaalisella tapahtuma-alustalla

Eurooppa-foorumin päätapahtumapaikkoina ovat Radisson Blu Marina-hotelli, Turun kaupunginteatteri ja foorumin oma virtuaalitapahtuma-alusta. Tapahtumaan pääsee helposti ja matalalla kynnyksellä mukaan livestriimien kautta. Live-tilaisuuksiin voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja virtuaalitapahtuma-alustalla olevan chatin kautta sekä Twitterissä. Keskustelut tallennetaan ja niihin on mahdollisuus palata myöhemmin YouTubessa.

Suuntaa Euroopan tulevaisuuteen ja tule mukaan Eurooppa-foorumiin 24. –26.8.2022!