Ranska, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat hävittäjähankintaa taustoittavassa paneelissa Eurooppa-foorumissa Turussa 25.8.2021

Eurooppa-foorumissa Turussa esiintyvät ensimmäisen kerran kaikkien hävittäjähankinnan tarjouskilpailuun osallistuvien maiden edustajat. Keskustelutilaisuus keskittyy turvallisuuspoliittisiin näkökohtiin, joista hävittäjähankinnasta päättävillä on oltava tietoa.

Seminaarin järjestävät Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Eduskuntatutkimuksen keskus ja Åbo Akademin Samforsk osana Eurooppa-foorumin tiedepäivän ohjelmaa. Foorumin muina päivinä keskitytään talouteen ja politiikkaan. Foorumi kestää keskiviikosta 25.8. perjantaihin 27.8.

Seminaarissa maita edustavat seuraavat henkilöt

Ranska
Guillaume Ollagnier

Ranskan puolustusministeriö
Johtaja, Euroopan ja Pohjois-Amerikan osasto

Ruotsi
Michael Cherinet
Ruotsin puolustusministeriö
Apulaisjohtaja, Hankinta-, tutkimus- ja kehitysosaston yksikön päällikkö

Iso-Britannia
Sebastian Carr

Iso-Britannian puolustusministeriö
Johtaja, Euroopan ja Pohjois-Amerikan osasto

Yhdysvallat
Ian Campbell

Lähetystöneuvos, Chargé d’Affairs
Yhdysvaltain suurlähetystö, Helsinki

– Tämä on todellakin ensimmäinen kerta, kun Suomen suurimpaan puolustushankintaan liittyvää poliittista taustaa on mahdollista tarkastella julkisessa keskustelussa. Seminaarissa ei etsitä hankintaratkaisua, eikä kilpailevien tarjousten kykyjä, vaan valotetaan kilpailuun osallistuvien maiden ja Suomen välisiä poliittisia suhteita, sanoo seminaarin vastuullinen järjestäjä, työelämäprofessori Anders Blom Turun yliopistosta.

Seminaariosuuden moderaattoreina toimivat prikaatikenraali (evp), VTL Juha Pyykönen, joka on myös Suomen Sotatieteellisen seuran puheenjohtaja, sekä työelämäprofessori, VTT Anders Blom. Yhteenvetopuheenvuoron pitää kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva.

Seminaari on kutsutilaisuus, joka lähetetään suorana Eurooppa-foorumin tapahtuma-alustalla osoitteessa https://event.prospectumlive.com/europeforum. Livetapahtumaan pääsee myös foorumin verkkosivujen kautta osoitteessa www.europeforum.fi.

Esitykset ja keskustelu käydään englannin kielellä. Median edustajilla on mahdollisuus ilmoittautua tilaisuuteen sekä sopia haastatteluista ennakkoon tai paikan päällä ottamalla yhteys viestintäasiantuntija Irene Pendoliniin: [email protected] tai 040 848 6242.

Lisätietoja: Työelämäprofessori Anders Blom, +358 400 523409, [email protected]