Turun Eurooppa-foorumi oli menestys

Eurooppa-foorumi järjestettiin Turussa 29.–31.8.2019. Lähes kahden sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskustelemassa oli 6000 osallistujaa niin paikan päällä kuin verkon välityksellä.

– Olemme todella iloisia ja tyytyväisiä siitä, miten laajasti tänäkin vuonna mukaan oli saatu niin Suomen poliittista johtoa, europarlamentaarikkoja kuin asiantuntijoitakin. Foorumin ohjelma oli jälleen todella korkealaatuinen, ja siitä esitän lämpimän kiitokseni kaikille ohjelmajärjestäjille ja yhteistyökumppaneille. Suuntaamme katseen nyt myös seuraavan vuoden foorumiin, josta tulee entistä osallistavampi ja kansainvälisempi, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Seuraava Eurooppa-foorumi järjestetään 26.–28.8.2020

Eurooppa-foorumi mahdollistaa vuoropuhelun

Turun Eurooppa-foorumin erityisenä tavoitteena oli tänäkin vuonna mahdollistaa päättäjien, asiantuntijoiden ja kansalaisten välinen vuoropuhelu. Foorumin aikana kansalaiset saattoivat kommentoida ja esittää kysymyksiä sekä paikan päällä että tapahtumassa käytössä olevan mobiilisovelluksen kautta.

– Toista kertaa järjestetty Turun Eurooppa-foorumi oli menestys. Tapahtuma kasvoi viime vuodesta aivan uusiin mittoihin, ja nyt voikin sanoa Suomeen muodostuneen aito areena Eurooppa-keskustelulle, iloitsee projektipäällikkö Väinö Kuusinen.

Suurin osa Eurooppa-foorumin 50 ohjelmaosiosta striimattiin livenä. Striimejä ja niiden tallenteita katsottiin kolmen päivän aikana noin 4100 kertaa.

Eurooppa-foorumi näkyi hyvin sosiaalisen median kanavissa. Twitterissä aihetunnisteella #eurooppafoorumi ja #europeform on julkaistu 1100 tviittiä noin 400 eri käyttäjältä. Facebookissa jo pelkästään Turun kaupungin Eurooppa-foorumi-aiheiset julkaisut tavoittivat noin 31 tuhatta Facebook-käyttäjää.

Katso kuvia vuoden 2019 foorumista: https://bit.ly/2nhNSMT

Tätä on Turun Eurooppa-foorumi:

  • Turun Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.
  • Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.
  • Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Eurooppa-torin tapahtumiin osallistui lisäksi tuhansia kansalaisia.
  • Vuonna 2019 ohjelmajärjestäjien määrä on kaksinkertaistunut, ja erillisiä tapahtumia oli kolmen päivän aikana yli 50.
  • Vuoden 2019 foorumin tilaisuudet järjestettiin vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa, Turun kaupungin pääkirjaston Studiossa ja Kirjastopihalla sekä Vähätorin tapahtumalavalla.
  • Seuraava Eurooppa-foorumi järjestetään 26.–28.8.2020
  • www.europeforum.fi