Skip to main content

Suomen Eurooppa-poliittinen lippulaivatapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään jälleen 28.–30.8.2024 Turussa. Tapahtuma kokoaa yhteen merkittäviä vaikuttajia, asiantuntijoita ja päättäjiä sekä Suomesta että Euroopasta keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja tulevaisuuden haasteista. Tänä vuonna foorumin keskeiseksi teemaksi nousee Suomen ja Euroopan turvallinen tulevaisuus.


Kolmipäiväinen tapahtuma tarjoaa kattavan katsauksen turvallisuusteemaan geopoliittisesta, kestävästä ja taloudellisesta näkökulmasta. Pääministeri Petteri Orpo avaa foorumin ja pitää yhden pääpuheenvuoroista.

Kansainvälistä näkökulmaa tuo Italian entinen pääministeri Enrico Letta, joka on myös yksi tapahtuman avajaistilaisuuden pääpuhujista. Lettan keväällä julkaisema raportti EU:n sisämarkkinoista on yksi kolmesta tulevan komission työohjelmaa suuntaavista keskeisistä raporteista. Muita paikalle saapuvia kansainvälisiä vieraita ovat muun muassa Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiopääosaston pääjohtaja Marc Lemaître, Puolan Eurooppa-asioista vastaava valtiosihteeri Agnieszka Bartol, sekä Euroopan kansainvälisen poliittisen talouden keskuksen johtaja Hosuk Lee-Makiyama.

Muita vahvistettuja puhujia ovat muun muassa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio, entinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, komission puolustusteollisuusosaston pääjohtaja Timo Pesonen, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Känkänen ja Elinkeinoelämän keskusliiton uuden EU-vastuualueen johtaja Lotta Nymann-Lindegren. Myös vastavalittujen europarlamentaarikkojen, kuten Li AnderssoninEero Heinäluoman ja Pekka Toverin näkemyksiä kuullaan tuoreeltaan tämän vuoden foorumissa.

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana keskustelemassa päivän polttavista aiheista suuri joukko ministereitä, tuoreita europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Viime vuonna Eurooppa-foorumi keräsi 3600 osallistujaa ja 170 puhujaa yli 40 tapahtuman äärelle. Tänä vuonna tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden syventyä Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kannalta keskeisiin turvallisuusteemoihin.

Tapahtuma järjestetään Turun Kaupunginteatterissa, ja siihen voi osallistua sekä paikan päällä että verkossa. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta www.europeforum.fi.

Eurooppa-foorumi on tilaisuus kohdata ja vaihtaa Eurooppa-ajatuksia – tule sinäkin mukaan!