Skip to main content

Turun vuotuisen Eurooppa-foorumin pääpuhujaksi saapuu tänä vuonna Italian entinen pääministeri Enrico Letta. Hän pitää puheenvuoron EU:n teollisuuspolitiikan ja valtiontukien uudistustarpeesta keskiviikkona 28. elokuuta foorumin avajaisissa.

Lettan keväällä julkaisema arvovaltainen raportti EU:n sisämarkkinoista on yksi kolmesta keskeisestä dokumentista, jotka ohjaavat tulevan Euroopan komission työohjelmaa. Eurooppa-foorumi tarjoaa uniikin mahdollisuuden päästä kuulemaan raportin keskeisiä löydöksiä ja konkreettisia toimia EU:n teollisuuspolitiikan ja valtiontukijärjestelmän uudistamiseksi tulevalla komissiokaudella, suoraan asiantuntijalta, Lettalta itseltään.

Enrico Letta toimi Italian pääministerinä vuosina 2013-2014 ja Italian demokraattisen puolueen johtajana vuosina 2021-2023. Letta siirtyi akateemiselta uralta politiikkaan vuonna 1998. Hän oli Eurooppa-asioista vastaava ministeri vuonna 1998, teollisuusministeri vuosina 1999-2001 ja Euroopan parlamentin jäsen vuosina 2004-2009. Vuonna 2014 hänestä tuli pariisilaisen Sciences Po yliopiston kansainvälisten asioiden koulun dekaani. Nykyään hän on Jacques Delors instituutin puheenjohtaja ja Italian parlamentin alahuoneen jäsen.

Eurooppa-foorumin tämän vuoden teemana on Euroopan turvallinen tulevaisuus. Foorumissa järjestetään yli 30 keskustelua, joissa teemaa käsitellään niin geopolitiikan, taloudellisen turvallisuuden kuin kestävyyden kautta. 

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Eurooppa-foorumi on Suomessa Eurooppa-poliittisen keskustelun lippulaivatapahtuma, joka kokoaa yhteen lukuisia poliitikkoja, vaikuttajia ja asiantuntijoita. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 28.30.8. Turun Kaupunginteatterissa. Voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan 14.8. alkaen osoitteessa www.europeforum.fi. Tapahtuman keskusteluja voi myös seurata livenä verkossa.