Skip to main content

Pääministeri Petteri Orpo avaa Eurooppa-foorumin keskiviikkona 28. elokuuta. Tapahtuman avajaispuheessa hän käsittelee Suomen Eurooppa-politiikan suuntaviivoja Euroopan parlamentin vaalien jälkeen.

– Olemme palanneet Euroopan yhdentymisen perusteisiin: rauhan edistämiseen ja arvojemme puolustamiseen. Tähän ajatukseen sopii hyvin myös tämän vuoden teema turvallisen tulevaisuuden varmistamisesta, sanoo pääministeri Petteri Orpo.

Orpon avajaispuheenvuoro luo pohjaa tapahtuman muille keskusteluille, jotka käsittelevät turvallisuusteemaa geopoliittisesta, vastuullisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Orpon kanssa avajaistilaisuudessa puhuu myös arvovaltaisen raportin EU:n sisämarkkinoista tehnyt Italian entinen pääministeri Enrico Letta.

Eurooppa-foorumin tämän vuoden teemana on Euroopan turvallinen tulevaisuus. Foorumissa järjestetään yli 30 keskustelua, joissa teemaa käsitellään niin geopolitiikan, taloudellisen turvallisuuden kuin kestävyyden kautta. 

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Eurooppa-foorumi on Suomessa Eurooppa-poliittisen keskustelun lippulaivatapahtuma, joka kokoaa yhteen lukuisia poliitikkoja, vaikuttajia ja asiantuntijoita. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 28.30.8. Turun Kaupunginteatterissa. Voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan 14.8. alkaen osoitteessa www.europeforum.fi. Tapahtuman keskusteluja voi myös seurata livenä verkossa.