Skip to main content

Euroopan tulevaisuus on täynnä haasteita, joihin on löydettävä vastauksia. Kesäkuussa valittu uusi Euroopan parlamentti ja parhaillaan muodostettava uusi komissio kohtaavat monimutkaisen ja nopeasti muuttuvan maailman. Ukrainan sota jatkuu, Venäjä on entistä arvaamattomampi, ilmastonmuutos ja luontokato vaativat nopeita ja vaikuttavia toimia. EU:n osuus globaalista bruttokansantuotteesta laskee, ja kilpailu maailmanmarkkinoilla kovenee. Missä Eurooppa on nyt, ja minne se on menossa? 

Näitä kysymyksiä käsitellään 28.–30.8.2024 syvällisesti Eurooppa-foorumissa, joka kokoaa yhteen huippuvaikuttajia politiikan, talouselämän, tutkimuksen ja etujärjestöjen kärjestä. Foorumin aikana kuullaan laajasti näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta ja turvallisuudesta. Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin 1 000 osallistujaa, ja ohjelmassa on 42 eri sessiota. 

Pääministeri Petteri Orpo avaa keskustelut linjaamalla Suomen tulevaa Eurooppa-politiikkaa. Italian entinen pääministeri Enrico Letta valottaa EU:n teollisuus- ja valtiontukipolitiikan näkymiä. Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen, joka johdatti Suomen 1990-luvulla EU:n ytimiin, arvioi Euroopan, EU:n ja Suomen nykytilaa sekä tulevaisuutta. 

Paneeleissa käsitellään monipuolisesti Euroopan turvallisuutta. Keskusteluissa nousevat esiin kriittisen infrastruktuurin kestävyys, sotilaallinen turvallisuus, huoltovarmuus, kulttuurinen resilienssi, investointien ja innovaatioiden tulevaisuus sekä demokratian ja ilmastonmuutoksen turvallisuusulottuvuudet. Päivänpolttavia aiheita ovat myös EU:n tuki Ukrainalle, strategisten riippuvuuksien purkaminen, EU-parlamentin voimasuhteet ja uuden komission tärkeimmät tavoitteet. 

Puhujina nähdään muun muassa Suomen komissaariehdokas Henna Virkkunen, puolustusvoimien komentaja Janne Jaakkola, Euroopan komission tutkimus- ja innovaatiopääosaston johtaja Marc Lemaitre, Nato-suurlähettiläs Klaus Korhonen, sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn. 

Eurooppa-aiheinen keskustelu on nyt tärkeämpää kuin koskaan – tule mukaan! 

Eurooppa-foorumi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua Eurooppa-keskusteluihin ja suunnata katse Euroopan tulevaisuuteen. 

Osallistuminen: 

  • Tule mukaan paikan päälle seuraamaan monipuolista ohjelmaa Turun Kaupunginteatteriin ilmoittautumalla etukäteen osoitteessa www.europeforum.fi  
  • Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen 
  • Voit seurata kaikkea ohjelmaa myös livenä verkossa ilman erillistä ilmoittautumista osoitteessa www.europeforum.fi 
  • Paikan päällä paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä 

Tule mukaan rakentamaan yhteistä, turvallista eurooppalaista tulevaisuutta! Ilmoittaudu nyt osoitteessa www.europeforum.fi ja varmista paikkasi Suomen Eurooppa-poliittisessa lippulaivatapahtumassa.