Aktuell

Aktuell
26.08.2022 Europaforumet 2022 var en framgång – beslutsfattare, experter och medborgare talade om det utrikes- och säkerhetspolitiska läget, ekonomin samt energin Europaforumet 2022 var en framgång – beslutsfattare, experter och medborgare talade om det utrikes- och säkerhetspolitiska läget, ekonomin samt energin Europaforumet samlade för femte gången i Åbo 24–26.8.2022 900 beslutsfattare, experter och medborgare för diskussion. Under tre dagar genomfördes 45 delprogram av hög kvalitet med... Läs mer »
Aktuell
23.08.2022 EU:s och Finlands framtid samt Ukraina har en framträdande roll i Europaforumets program Europaforumet ordnas sista veckan i augusti 24–26.8.2022 i Åbo. Forumets programavsnitt behandlar det europeiska samarbetet och samhällets resiliensförmåga, EU:s globala roll särskilt inom ekonomin, det förändrade utrikespolitiska läget såväl nationellt som internationellt samt energifrågor och grön övergång. Läs mer »
Aktuell
08.08.2022 Europaforumet bjuder in alla att diskutera Europas och Finlands framtid den 24–26 augusti Europaforumet syns och hörs igen i slutet av sommaren i Åbo den 24-26 augusti 2022. Sakkunniga, beslutsfattare och allmänheten deltar i aktuella diskussioner på huvudevenemangsplatserna samt på forumets egen plattform för virtuella evenemang. I direktsändningar på webben finns också simultantolkning av programmen på finska-engelska-finska. I år finns, som en ny del, ett publikevenemang på Hansatorget, Speakers’ Corner. Läs mer »
Aktuell
21.07.2022 Europaforumets sidoevenemang – vi gräver djupare i forumets teman Europaforumets sidoevenemang – vi gräver djupare i forumets teman Europaforumets samarbetspartners erbjuder i år sidoevenemang i samband med forumet. Under sidoevenemangen fortsätter diskussionen och vi fördjupar oss i Europaforumets teman. Vid sidoevenemangen som ordnas i samband med Europaforumet dyker vi djupare under ytan och bygger upp... Läs mer »
Aktuell
20.06.2022 Europaforumets program har kompletterats: I augusti möts toppexperter inom politik, ekonomi och vetenskap igen i Åbo Hela programmet för Europaforumet 2022 har offentliggjorts. Temat för evenemanget, som ordnas för femte gången i Åbo den 24–26 augusti, är Finlands och EU:s ställning som en del av den föränderliga internationella ordningen. Experter, beslutsfattare och allmänheten bjuds på ett högklassigt program under tre dagar där talare är ministrar, Europaparlamentariker och toppexperter inom vetenskap, ekonomi och politik.   Läs mer »
Aktuell
09.05.2022 Toppnamn inom politik, ekonomi och forskning samlas igen i Europaforumet i augusti Det preliminära programmet för Europaforumet publicerades i dag på Europadagen. Även i år förs en öppen diskussion om Finlands och Europas framtid i Åbo den 24–26 augusti. Temat för årets Europaforum är Finlands och EU:s ställning som en del av den föränderliga internationella ordningen. Talare är bland annat statsminister Sanna Marin, finansminister Annika Saarikko, utrikesminister Pekka Haavisto, partiledarna Petteri Orpo och Riikka Purra, undervisningsminister Li Andersson och Jyrki Katainen, överombudsman för Sitra. Läs mer »
Aktuell
02.05.2022 På Europadagen den 9 maj firas Europas fred och enhet i form av olika evenemang Europadagen gör Europeiska unionen mer bekant för medborgarna och strävar efter att föra människor från hela Europa närmare varandra. Läs mer »
Aktuell
02.05.2022 Europaforumets arrangemang för augusti 2022 är i full gång! Europaforumet ordnas igen som ett hybridevenemang i Åbo 24–26.8.2022. Läs mer »
Aktuell
27.08.2021 Europaforumet som ordnades i Åbo väckte intensiv diskussion kring information­spåverkan, säkerhetspolitik och EU:s roll hybridevenemang, där den stora allmänheten deltog i diskussionerna över internet. De tre dagarna inkluderade över 30 programpunkter av hög kvalitet, och via livesändningarna deltog över 2700 unika besökare. Läs mer »
Aktuell
24.08.2021 Europaforumet utmanar medborgarna att diskutera Europas framtid på webben – evenemanget sätter i gång onsdagen den 25.8 i Åbo Europaforumet, ett tre dagar långt debattevenemang om vetenskap, ekonomi och politik, äger rum i Åbo 25–27.8. Forumets diskussioner går att följa fritt på en virtuell evenemangssida. Det går även att delta i diskussionerna genom att skicka frågor och kommentarer via en chatt. Läs mer »
Aktuell
23.08.2021 Europaforumet har förbundit sig att ordna evenemanget enligt kriterierna för säkra evenemang Europaforumet har tilldelats Check!-märket för säkra evenemang och forumet har lagts till på Tapahtumateollisuus ry:s lista över säkra evenemang. Läs mer »
Aktuell
17.08.2021 Europaforumet genomförs på ett hälsosäkert sätt i Åbo – vetenskap, ekonomi och politik tilltalar mitt i pandemin Europaforumet som öppnar upp höstens politiska diskussion genomförs som hybridevenemang den 25.–27.8.2021 i Åbo. Forumet som ordnas för fjärde gången består i år av cirka 30 intressanta programnummer inom vetenskap, ekonomi och politik. Läs mer »