Aktuell

Aktuell
20.06.2022 Europaforumets program har kompletterats: I augusti möts toppexperter inom politik, ekonomi och vetenskap igen i Åbo Hela programmet för Europaforumet 2022 har offentliggjorts. Temat för evenemanget, som ordnas för femte gången i Åbo den 24–26 augusti, är Finlands och EU:s ställning som en del av den föränderliga internationella ordningen. Experter, beslutsfattare och allmänheten bjuds på ett högklassigt program under tre dagar där talare är ministrar, Europaparlamentariker och toppexperter inom vetenskap, ekonomi och politik.   Läs mer »
Aktuell
09.05.2022 Toppnamn inom politik, ekonomi och forskning samlas igen i Europaforumet i augusti Det preliminära programmet för Europaforumet publicerades i dag på Europadagen. Även i år förs en öppen diskussion om Finlands och Europas framtid i Åbo den 24–26 augusti. Temat för årets Europaforum är Finlands och EU:s ställning som en del av den föränderliga internationella ordningen. Talare är bland annat statsminister Sanna Marin, finansminister Annika Saarikko, utrikesminister Pekka Haavisto, partiledarna Petteri Orpo och Riikka Purra, undervisningsminister Li Andersson och Jyrki Katainen, överombudsman för Sitra. Läs mer »
Aktuell
02.05.2022 På Europadagen den 9 maj firas Europas fred och enhet i form av olika evenemang Europadagen gör Europeiska unionen mer bekant för medborgarna och strävar efter att föra människor från hela Europa närmare varandra. Läs mer »
Aktuell
02.05.2022 Europaforumets arrangemang för augusti 2022 är i full gång! Europaforumet ordnas igen som ett hybridevenemang i Åbo 24–26.8.2022. Läs mer »
Aktuell
27.08.2021 Europaforumet som ordnades i Åbo väckte intensiv diskussion kring informationspåverkan, säkerhetspolitik och EU:s roll hybridevenemang, där den stora allmänheten deltog i diskussionerna över internet. De tre dagarna inkluderade över 30 programpunkter av hög kvalitet, och via livesändningarna deltog över 2700 unika besökare. Läs mer »
Aktuell
24.08.2021 Europaforumet utmanar medborgarna att diskutera Europas framtid på webben – evenemanget sätter i gång onsdagen den 25.8 i Åbo Europaforumet, ett tre dagar långt debattevenemang om vetenskap, ekonomi och politik, äger rum i Åbo 25–27.8. Forumets diskussioner går att följa fritt på en virtuell evenemangssida. Det går även att delta i diskussionerna genom att skicka frågor och kommentarer via en chatt. Läs mer »
Aktuell
23.08.2021 Europaforumet har förbundit sig att ordna evenemanget enligt kriterierna för säkra evenemang Europaforumet har tilldelats Check!-märket för säkra evenemang och forumet har lagts till på Tapahtumateollisuus ry:s lista över säkra evenemang. Läs mer »
Aktuell
17.08.2021 Europaforumet genomförs på ett hälsosäkert sätt i Åbo – vetenskap, ekonomi och politik tilltalar mitt i pandemin Europaforumet som öppnar upp höstens politiska diskussion genomförs som hybridevenemang den 25.–27.8.2021 i Åbo. Forumet som ordnas för fjärde gången består i år av cirka 30 intressanta programnummer inom vetenskap, ekonomi och politik. Läs mer »
Aktuell
12.08.2021 Utrikesministeriet och Europaforum i Åbo fördjupar sitt samarbete Utrikesministeriet och föreningen Europaforum i Åbo rf har kommit överens om ett mer långvarigt partnerskap där utrikesministeriet stöder evenemanget Europaforum 2021–2023. Läs mer »
Aktuell
28.07.2021 Europaforumet för fram ungdomarnas röst i augusti i Åbo Europaforumet uppmuntrar unga att delta i diskussionen om Europa och det europeiska samarbetet. Unga deltar i evenemanget som talare, programanordnare samt som frivilliga i de praktiska arrangemangen. Läs mer »
Aktuell
09.06.2021 Europaforumets hela program publicerat: I augusti blir Åbo återigen en arena för diskussion om politik, ekonomi och vetenskap Europaforumets program för år 2021 har publicerats. Diskussionsteman på Europaforumet som ordnas för fjärde gången i Åbo 25–27 augusti är EU:s och Finlands förändring. Läs mer »
Aktuell
10.05.2021 Europaforum utmanar alla Finlands andra stadiets skolor att diskutera Europa Hur kan vi prata om Europa och europeiskt samarbete i klassrummet? Svaret är Dialogpaus-metoden. Läs mer »