Skip to main content

Suomen EU-poliittiset tavoitteet ja Euroopan tulevaisuudennäkymät vaalien jälkeen nousevat keskustelun keskiöön, kun Schuman-seura ja Eduskuntatutkimuksen keskus kutsuvat yleisön verkkolähetyksensä ääreen. Perinteisessä Speakers’ Corner -tilaisuudessa keskustellaan eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilän johdolla tällä kertaa aiheesta ”Euroopan tulevaisuus vaalien jälkeen”. Vieraaksi tilaisuuteen saapuu pääministeri Petteri Orpo.

Ajankohtaisessa EU-keskustelussa esillä ovat aiheet kuten Suomen EU-vaikuttamisen avaintavoitteet, ennakkovaikuttamisen keinot, vaalituloksen vaikutus unionin suuntaan, EU- ja NATO-jäsenyyksien yhteensovittaminen, unionin mahdollinen laajentuminen sekä Suomen hallituksen Eurooppa-linjaukset.

“Mihin Eurooppa on kääntymässä vaalien jälkeen ja millaista unionia Suomi haluaa olla rakentamassa?” Nämä ovat kysymyksiä, joihin pureudutaan pääministeri Orpon kanssa.

Kaikki EU-asioista kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan suoraa verkkolähetystä 27.5. klo 14–15 osoitteessa www.europeforum.fi. Yleisö voi käydä keskustelua myös verkkolähetyksen chatissä.

EU-aiheiset keskustelut huipentuvat Eurooppa-foorumiin 28.–30.8.

Speakers’ Cornerin verkkolähetys tarjoaa ennakkomaistiaisen tulevasta Eurooppa-foorumista, joka tänäkin vuonna järjestetään elokuun lopulla Turussa.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan on jälleen saapumassa suuri joukko ministereitä, tuoreita europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita pohtimaan Euroopan ja Suomen ajankohtaisia haasteita. Eurooppa-foorumin täydentyvää ohjelmaa voi seurata tältä sivustolta.

Siirry tästä tapahtuman livestriimiin