Skip to main content

Polens statssekreterare med ansvar för EU-politik, Agnieszka Bartol, har bekräftat sitt deltagande i årets Europaforum. Minister Bartol kommer att hålla ett tal som belyser prioriteringarna och målen för Polens kommande EU-ordförandeskap.

Polen kommer att ta över ordförandeskapet i Europeiska unionens råd under första halvan av 2025. Minister Bartols deltagande i Europaforum erbjuder en unik möjlighet för publiken att höra förstahandsinformation om Polens planer för det kommande ordförandeskapet.

Statssekreterare Bartols deltagande i Europaforum är betydelsefullt eftersom det ger andra EU-länder, inklusive Finland, en möjlighet att förbereda sig för Polens ordförandeskap och dess potentiella inverkan på EU-politiken.

Delta på plats eller på webben

Europaforum är Finlands flaggskeppsevenemang för europeisk politisk diskussion, som samlar många politiker, opinionsbildare och experter. I år hålls evenemanget den 28-30 augusti i Åbo Stadsteater. Du kan anmäla dig till evenemanget från och med den 14 augusti på www.europeforum.fi. Evenemangets diskussioner kan också följas live online.