Skip to main content

Nolltolerans mot diskriminering: Rasism, diskriminering eller annat olämpligt beteende tolereras inte på evenemanget.

Öppenhet och acceptans: Ha ett öppet sinne och acceptera andra som de är. Inse vilka antaganden du gör och ta hänsyn till människors mångfald. Lyssna uppmärksamt, ge andra utrymme och låt var och en definiera sin egen identitet och sina egna erfarenheter.

Medvetenhet om privilegier: Känn igen dina egna privilegier, som kan relatera till kön, sexuell läggning, hudfärg, klass, språk, hälsa eller religion. Även om du känner dig trygg och accepterad ska du inte anta att alla andra känner likadant.

Respekt för integritet: Respektera andras fysiska och psykiska integritet. Trakassera inte någon verbalt, rör inte eller stirra på någon. Ändra ditt beteende eller sluta om någon ber dig om det.

Ansvarstagande och ursäkt: Om du bryter mot, eller får veta att du har brutit mot, principerna för en tryggare miljö, be om ursäkt och rätta till ditt beteende vid behov. Alla gör misstag. Visa förståelse för andras misstag och försök att lösa situationen med de inblandade parterna när det är möjligt.

Kollektivt ansvar: Var och en av oss har ett ansvar för att se till att alla trivs och känner sig trygga på Europaforum. Genom ditt eget beteende kan du bidra till att skapa en öppen, respektfull och trygg atmosfär.

Genom att följa dessa principer kan vi tillsammans skapa en välkomnande och inkluderande miljö för alla deltagare.