Ajankohtaiset

Ajankohtaista
25.11.2022 Matti Niemi ja Reijo Kemppinen Eurooppa-foorumin uudet johtohahmot Matti Niemi ja Reijo Kemppinen Eurooppa-foorumin uudet johtohahmot Eurooppa-foorumi Turussa ry:n johto uudistuu. Yhdistyksen vuosikokouksessa hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Turun kaupungin yhteysjohtaja, VTM Matti Niemi. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on valittu Reijo Kemppinen, joka on toiminut useissa vaativissa EU-tehtävissä, mm. EU:n ministerineuvoston viestinnästä vastaavana pääjohtajana, EU:n... Lue lisää »
Ajankohtaista
26.08.2022 Eurooppa-foorumi 2022 oli menestys – ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne, talous sekä energia puhuttivat päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia Eurooppa-foorumi 2022 oli menestys – ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne, talous sekä energia puhuttivat päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia Eurooppa-foorumi kokosi Turkuun 24.–26.8.2022 viidettä kertaa keskustelemaan lähes 900 päättäjää, asiantuntijaa ja kansalaista. Kolmen päivän aikana toteutettiin 45 korkealaatuista ohjelmaosuutta 40 ohjelmajärjestäjän ja 200 puhujan voimin. Livelähetyksissä vieraili... Lue lisää »
Ajankohtaista
24.08.2022 Turun yliopiston opiskelijoiden raportti: Varsinais-Suomessa vain 5 kuntaa 27:sta sisällyttää Saaristomeren suojelun strategiaansa Vuoden 2021 huhtikuussa valtioneuvosto päätti ohjelmasta, jonka tavoitteena on saada Saaristomeri pois Itämeren suojelukomission pahimpien kuormittajien listalta vuoteen 2027 mennessä. Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijat ovat selvittäneet Eduskuntatutkimuksen keskuksen projektitutkimuksena, miten Saaristomeren suojeluhanke otetaan huomioon Varsinais-Suomen 27 kunnan strategioissa. Lue lisää »
Ajankohtaista
23.08.2022 EU:n ja Suomen tulevaisuus sekä Ukraina ovat vahvasti esillä Eurooppa-foorumin ohjelmassa Eurooppa-foorumi käynnistyy elokuun viimeisellä viikolla 24.–26.8.2022 Turussa. Foorumin ohjelmaosuudet käsittelevät eurooppalaista yhteistyötä ja yhteiskunnan resilienssikykyä, EU:n globaalia roolia erityisesti taloudessa, muuttunutta ulkopoliittista tilannetta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin sekä energiakysymyksiä ja vihreää siirtymää. Lue lisää »
Ajankohtaista
11.08.2022 Speakers’ Corner -yleisötilaisuus Hansatorilla 26.8. klo 13–17 Speakers’ Corner -yleisötilaisuus Hansatorilla 26.8. klo 13–17 Eurooppa-foorumissa uutena osuutena on tänä vuonna yleisötilaisuus Speakers’ Corner, joka kutsuu suuren yleisön Turun Hansakortteliin keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, energiasta ja vihreästä siirtymästä, digitalisaatiosta sekä haastavan maailmantilanteen vaikutuksista nuorten mielenterveyteen. Paikalla keskustelemassa on joukko nimekkäitä asiantuntijoita ja europarlamentaarikkoja.... Lue lisää »
Ajankohtaista
11.08.2022 Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta sekä paikan päällä että verkossa Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta sekä paikan päällä että verkossa Tieteen, talouden ja politiikan kolmipäiväinen keskustelutapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 24.–26.8.2022. Suuri yleisö pääsee osallistumaan foorumiin virtuaalitapahtuma-alustan kautta sekä Speakers’ Corner -yleisötapahtumassa Hansatorilla. Eurooppa-foorumiin on myös mahdollista osallistua rajoitetusti paikan päällä ennakkoilmoittautumisen kautta,... Lue lisää »
Ajankohtaista
10.08.2022 Eurooppa-foorumi kutsuu kaikki keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta 24.–26.8. Eurooppa-foorumi näkyy ja kuuluu jälleen loppukesän Turussa 24.–26.8.2022. Asiantuntijat, päättäjät ja yleisö osallistuvat ajankohtaisiin keskusteluihin päätapahtumapaikoilla sekä verkossa foorumin omalla virtuaalitapahtuma-alustalla. Suorissa verkkolähetyksissä on saatavilla ohjelmista myös simultaanitulkkaus suomi-englanti-suomi. Tänä vuonna foorumissa on mukana uutena osuutena Speakers’ Corner -yleisötapahtuma Hansatorilla. Lue lisää »
Ajankohtaista
21.07.2022 Eurooppa-foorumin sivutapahtumat – pintaa syvemmälle foorumin teemoihin Eurooppa-foorumin yhteistyökumppanit tarjoavat tänä vuonna sivutapahtumia foorumin yhteydessä. Sivutapahtumissa jatketaan keskustelua ja syvennytään Eurooppa-foorumin teemoihin. Lue lisää »
Ajankohtaista
17.06.2022 Eurooppa-foorumin ohjelma täydentynyt: elokuussa Turussa kohtaavat jälleen politiikan, talouden ja tieteen huippuasiantuntijat Eurooppa-foorumin ohjelma täydentynyt: elokuussa Turussa kohtaavat jälleen politiikan, talouden ja tieteen huippuasiantuntijat  Eurooppa-foorumin 2022 koko ohjelma on julkistettu. Turussa 24.–26. elokuuta viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Asiantuntijoille, päättäjille ja yleisölle tarjoillaan kolmen päivän aikana korkeatasoinen ohjelma,... Lue lisää »
Ajankohtaista
19.05.2022 Tilaa uutiskirjeemme! Tilaa Eurooppa-foorumin uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa tapahtuman ohjelmasta, puhujista sekä kaikesta foorumiin liittyvästä. Lue lisää »
Ajankohtaista
09.05.2022 Politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet kokoontuvat jälleen elokuussa Eurooppa-foorumiin Eurooppa-foorumin alustava ohjelma julkistettiin tänään Eurooppa-päivänä. Avointa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta käydään tänäkin vuonna 24.–26. elokuuta Turussa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, puoluejohtajat Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen. Lue lisää »
Ajankohtaista
28.04.2022 Eurooppa-päivänä 9.5. juhlitaan Euroopan rauhaa ja yhtenäisyyttä eri tapahtumien muodossa Eurooppa-päivä tuo Euroopan unionia tutummaksi kansalaisille sekä pyrkii lähentämään ihmisiä ympäri Eurooppaa. Lue lisää »