Ajankohtaiset

Ajankohtaista
27.08.2021 Turussa järjestetty Eurooppa-foorumi herätti väkevää keskustelua informaatiovaikuttamisesta, turvallisuuspolitiikasta ja EU:n roolista Eurooppa-foorumi kokosi 25.–27.8.2021 Turussa yhteen satoja päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia. Tapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa ja toista kertaa terveysturvallisena hybriditapahtumana, jossa suuri yleisö osallistui keskusteluihin verkon välityksellä. Kolmen päivän aikana toteutettiin yli 30 korkealaatuista ohjelmaosuutta, ja livelähetyksissä vieraili tapahtuman aikana yli 2700 uniikkia kävijää. Lue lisää »
Ajankohtaista
24.08.2021 Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan verkossa Euroopan tulevaisuudesta – tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 25.8. Turussa Tieteen, talouden ja politiikan kolmipäiväinen keskustelutapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 25.–27.8. Foorumin keskusteluita pääsee vapaasti seuraamaan verkon välityksellä virtuaalisen tapahtumasivun kautta. Keskusteluihin voi osallistua lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja alustalla olevan chatin kautta. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta. Lue lisää »
Ajankohtaista
19.08.2021 Ranska, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat hävittäjähankintaa taustoittavassa paneelissa Eurooppa-foorumissa Turussa 25.8.2021 Eurooppa-foorumissa Turussa esiintyvät ensimmäisen kerran kaikkien hävittäjähankinnan tarjouskilpailuun osallistuvien maiden edustajat. Keskustelutilaisuus keskittyy turvallisuuspoliittisiin näkökohtiin, joista hävittäjähankinnasta päättävillä on oltava tietoa. Lue lisää »
Ajankohtaista
17.08.2021 Eurooppa-foorumi toteutuu terveysturvallisesti Turussa – tiede, talous ja politiikka puhuttavat pandemian keskellä Syksyn poliittisen keskustelun starttaava Eurooppa-foorumi toteutetaan hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa. Neljättä kertaa järjestettävä foorumi koostuu tänä vuonna noin 30 mielenkiintoisesta ohjelmanumerosta tieteen, talouden ja politiikan saralta. Lue lisää »
Ajankohtaista
12.08.2021 Ulkoministeriö ja Turun Eurooppa-foorumi tiivistävät yhteistyötään Ulkoministeriö ja Eurooppa-Foorumi Turussa ry ovat sopineet aiempaa pitkäaikaisemmasta kumppanuudesta, jossa ulkoministeriö tukee vuosittain järjestettävää Eurooppa-foorumia vuosina 2021–2023. Lue lisää »
Ajankohtaista
11.08.2021 Eurooppa-foorumi on sitoutunut järjestämään tapahtuman turvallisten tapahtumien kriteereitä noudattaen Eurooppa-foorumille on myönnetty turvallisten tapahtumien Check! -merkki ja foorumi on lisätty Tapahtumateollisuus ry:n turvallisten tapahtumien listalle. Lue lisää »
Ajankohtaista
28.07.2021 Eurooppa-foorumi tuo nuorten ääntä esille elokuussa Turussa Eurooppa-foorumi innostaa nuoria osallistumaan keskusteluun Euroopasta ja eurooppalaisesta yhteistyöstä. Nuoria on tapahtumassa mukana puhujina, ohjelman järjestäjinä sekä käytännön järjestelyissä vapaaehtoisina. Lue lisää »
Ajankohtaista
30.06.2021 Kiinnostaako Eurooppa? Suuntaa Euroopan tulevaisuuteen – osallistu Eurooppa-foorumin vapaaehtoistiimiin! Oletko koskaan miettinyt mitä kaikkea kuuluu onnistuneen tapahtuman valmisteluihin? Nyt sinulla on oiva mahdollisuus päästä kuuntelemaan päivänpolttavia EU-keskusteluja ja samalla olla mukana toteuttamassa jokavuotista politiikan ja talouden syyskauden avausta Suomessa. Lue lisää »
Ajankohtaista
09.06.2021 Eurooppa-foorumin koko ohjelma julki: Elokuussa Turku on jälleen politiikan, talouden ja tieteen keskus Eurooppa-foorumin 2021 ohjelma on julkistettu. Turussa 25.–27. elokuuta neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman keskusteluissa korostuvat tänä vuonna EU:n ja Suomen muutos. Lue lisää »
Ajankohtaista
17.05.2021 Eurooppa-foorumi sitoutuu Clean & Safe Turku -periaatteisiin Eurooppa-foorumille on myönnetty Clean & Safe -merkki. Se tarkoittaa, että olemme sitoutuneet useisiin terveysturvallisuutta tukeviin toimenpiteisiin ja teemme kaikkemme, jotta osallistujat tuntisivat olonsa turvalliseksi Eurooppa-foorumissa. Lue lisää »
Ajankohtaista
11.05.2021 Turun kauppakamari: Elpymispaketti tuo vauhtia Suomen taloudelle Suomikin häviää, jos EU:n elpymistoimet epäonnistuvat tai menevät vanhojen velkojen maksuun talouden uudistamisen sijasta. Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori korostaa, että Suomi kärsisi EU:n elpymispaketin ja samalla EU:n budjetin kaatumisesta. Lue lisää »
Ajankohtaista
10.05.2021 Eurooppa-foorumi haastaa Suomen toisen asteen oppilaitokset keskustelemaan Euroopasta Miten puhua Euroopasta ja eurooppalaisesta yhteistyöstä luokkahuoneessa? Vastaus on Erätauko-keskustelu. Lue lisää »