Ajankohtaiset

Ajankohtaista
10.08.2022 Eurooppa-foorumi kutsuu kaikki keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta 24.–26.8. Eurooppa-foorumi näkyy ja kuuluu jälleen loppukesän Turussa 24.–26.8.2022. Asiantuntijat, päättäjät ja yleisö osallistuvat ajankohtaisiin keskusteluihin päätapahtumapaikoilla sekä verkossa foorumin omalla virtuaalitapahtuma-alustalla. Suorissa verkkolähetyksissä on saatavilla ohjelmista myös simultaanitulkkaus suomi-englanti-suomi. Tänä vuonna foorumissa on mukana uutena osuutena Speakers’ Corner -yleisötapahtuma Hansatorilla. Lue lisää »
Ajankohtaista
21.07.2022 Eurooppa-foorumin sivutapahtumat – pintaa syvemmälle foorumin teemoihin Eurooppa-foorumin yhteistyökumppanit tarjoavat tänä vuonna sivutapahtumia foorumin yhteydessä. Sivutapahtumissa jatketaan keskustelua ja syvennytään Eurooppa-foorumin teemoihin. Lue lisää »
Ajankohtaista
17.06.2022 Eurooppa-foorumin ohjelma täydentynyt: elokuussa Turussa kohtaavat jälleen politiikan, talouden ja tieteen huippuasiantuntijat Eurooppa-foorumin ohjelma täydentynyt: elokuussa Turussa kohtaavat jälleen politiikan, talouden ja tieteen huippuasiantuntijat  Eurooppa-foorumin 2022 koko ohjelma on julkistettu. Turussa 24.–26. elokuuta viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Asiantuntijoille, päättäjille ja yleisölle tarjoillaan kolmen päivän aikana korkeatasoinen ohjelma,... Lue lisää »
Ajankohtaista
19.05.2022 Tilaa uutiskirjeemme! Tilaa Eurooppa-foorumin uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa tapahtuman ohjelmasta, puhujista sekä kaikesta foorumiin liittyvästä. Lue lisää »
Ajankohtaista
09.05.2022 Politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet kokoontuvat jälleen elokuussa Eurooppa-foorumiin Eurooppa-foorumin alustava ohjelma julkistettiin tänään Eurooppa-päivänä. Avointa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta käydään tänäkin vuonna 24.–26. elokuuta Turussa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, puoluejohtajat Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen. Lue lisää »
Ajankohtaista
28.04.2022 Eurooppa-päivänä 9.5. juhlitaan Euroopan rauhaa ja yhtenäisyyttä eri tapahtumien muodossa Eurooppa-päivä tuo Euroopan unionia tutummaksi kansalaisille sekä pyrkii lähentämään ihmisiä ympäri Eurooppaa. Lue lisää »
Ajankohtaista
26.04.2022 Mietityttääkö Euroopan tulevaisuus? – Tule vapaaehtoiseksi ja osallistu Eurooppa-foorumin toteuttamiseen Tapahtuma järjestetään Turussa 24.–26.8. ja nyt Sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan ja näkemään vuoden suurimman EU-keskustelun kulissien taakse. Lue lisää »
Ajankohtaista
25.04.2022 Eurooppa-foorumin järjestelyt elokuulle 2022 ovat täydessä käynnissä! Eurooppa-foorumi järjestetään jälleen hybriditapahtumana Turussa 24.–26.8.2022. Tämän vuoden tapahtuman teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä.   Lue lisää »
Ajankohtaista
27.08.2021 Turussa järjestetty Eurooppa-foorumi herätti väkevää keskustelua informaatio­­vaikuttamisesta, turvallisuus­politiikasta ja EU:n roolista Eurooppa-foorumi kokosi 25.–27.8.2021 Turussa yhteen satoja päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia. Tapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa ja toista kertaa terveysturvallisena hybriditapahtumana, jossa suuri yleisö osallistui keskusteluihin verkon välityksellä. Kolmen päivän aikana toteutettiin yli 30 korkealaatuista ohjelmaosuutta, ja livelähetyksissä vieraili tapahtuman aikana yli 2700 uniikkia kävijää. Lue lisää »
Ajankohtaista
24.08.2021 Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan verkossa Euroopan tulevaisuudesta – tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 25.8. Turussa Tieteen, talouden ja politiikan kolmipäiväinen keskustelutapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 25.–27.8. Foorumin keskusteluita pääsee vapaasti seuraamaan verkon välityksellä virtuaalisen tapahtumasivun kautta. Keskusteluihin voi osallistua lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja alustalla olevan chatin kautta. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta. Lue lisää »
Ajankohtaista
19.08.2021 Ranska, Ruotsi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat hävittäjähankintaa taustoittavassa paneelissa Eurooppa-foorumissa Turussa 25.8.2021 Eurooppa-foorumissa Turussa esiintyvät ensimmäisen kerran kaikkien hävittäjähankinnan tarjouskilpailuun osallistuvien maiden edustajat. Keskustelutilaisuus keskittyy turvallisuuspoliittisiin näkökohtiin, joista hävittäjähankinnasta päättävillä on oltava tietoa. Lue lisää »
Ajankohtaista
17.08.2021 Eurooppa-foorumi toteutuu terveysturvallisesti Turussa – tiede, talous ja politiikka puhuttavat pandemian keskellä Syksyn poliittisen keskustelun starttaava Eurooppa-foorumi toteutetaan hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa. Neljättä kertaa järjestettävä foorumi koostuu tänä vuonna noin 30 mielenkiintoisesta ohjelmanumerosta tieteen, talouden ja politiikan saralta. Lue lisää »