Ajankohtaiset

Ajankohtaista
09.05.2023 Eurooppa-foorumi kokoaa yhteen kansalaiset sekä politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet elo-syyskuussa Eurooppa-foorumi kokoaa yhteen kansalaiset sekä politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet elo-syyskuussa Suomen ja Euroopan tulevaisuus puhuttaa jälleen tämän vuoden Eurooppa-foorumissa 30.8.–1.9. Turussa. Pandemiavuosien jälkeen tapahtuma palaa lähemmäs kansalaisia ja houkuttelee kaikkia mukaan avoimeen keskusteluun. Eurooppa-foorumin vuoden teemana on Muuttuva Eurooppa.  Muuttuva Eurooppa -teemalla on tarkoitus... Lue lisää »
Ajankohtaista
17.04.2023 Speakers’ Corner -keskustelu­tilaisuudet herättelivät poliittista keskustelua ja valmistelevat meitä kohti tulevaa Eurooppa-foorumia Kevään toinen Speakers’ Corner -vieras Mikko Hautala toi huipputason asiantuntijuuttaan esiin keskustelussa muuttuneista suurvaltasuhteista sekä Euroopan ja Suomen Yhdysvaltasuhteista. Lue lisää »
Ajankohtaista
29.03.2023 Seuraavan Speakers’ Corner -keskustelu­tilaisuuden aiheena Suomi Euroopassa ja maailmassa Speakes’ Corner -tilaisuuteen 12.4.2023 Turkuun saapuu vieraaksi Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala. Lue lisää »
Ajankohtaista
09.03.2023 Kevään ensimmäisessä Speakers’ Corner -keskustelutilaisuudessa mukana pääministeri Sanna Marin 16.3. klo 14–15. Eurooppa-foorumi, joka perinteisesti avaa Suomen poliittisen syyskauden, tarjoaa jo kevään aikana kaksi Speakers’ Corner -keskustelutilaisuutta. Speakers’ Cornerin ensimmäiseksi vieraaksi Turkuun saapuu 16. maaliskuuta Suomen pääministeri Sanna Marin. Tilaisuuden keskustelua johtaa Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Lue lisää »
Ajankohtaista
25.11.2022 Matti Niemi ja Reijo Kemppinen Eurooppa-foorumin uudet johtohahmot Matti Niemi ja Reijo Kemppinen Eurooppa-foorumin uudet johtohahmot Eurooppa-foorumi Turussa ry:n johto uudistuu. Yhdistyksen vuosikokouksessa hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Turun kaupungin yhteysjohtaja, VTM Matti Niemi. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on valittu Reijo Kemppinen, joka on toiminut useissa vaativissa EU-tehtävissä, mm. EU:n ministerineuvoston viestinnästä vastaavana pääjohtajana, EU:n... Lue lisää »
Ajankohtaista
26.08.2022 Eurooppa-foorumi 2022 oli menestys – ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne, talous sekä energia puhuttivat päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia Eurooppa-foorumi 2022 oli menestys – ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne, talous sekä energia puhuttivat päättäjiä, asiantuntijoita ja kansalaisia Eurooppa-foorumi kokosi Turkuun 24.–26.8.2022 viidettä kertaa keskustelemaan lähes 900 päättäjää, asiantuntijaa ja kansalaista. Kolmen päivän aikana toteutettiin 45 korkealaatuista ohjelmaosuutta 40 ohjelmajärjestäjän ja 200 puhujan voimin. Livelähetyksissä vieraili... Lue lisää »
Ajankohtaista
24.08.2022 Turun yliopiston opiskelijoiden raportti: Varsinais-Suomessa vain 5 kuntaa 27:sta sisällyttää Saaristomeren suojelun strategiaansa Vuoden 2021 huhtikuussa valtioneuvosto päätti ohjelmasta, jonka tavoitteena on saada Saaristomeri pois Itämeren suojelukomission pahimpien kuormittajien listalta vuoteen 2027 mennessä. Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijat ovat selvittäneet Eduskuntatutkimuksen keskuksen projektitutkimuksena, miten Saaristomeren suojeluhanke otetaan huomioon Varsinais-Suomen 27 kunnan strategioissa. Lue lisää »
Ajankohtaista
23.08.2022 EU:n ja Suomen tulevaisuus sekä Ukraina ovat vahvasti esillä Eurooppa-foorumin ohjelmassa Eurooppa-foorumi käynnistyy elokuun viimeisellä viikolla 24.–26.8.2022 Turussa. Foorumin ohjelmaosuudet käsittelevät eurooppalaista yhteistyötä ja yhteiskunnan resilienssikykyä, EU:n globaalia roolia erityisesti taloudessa, muuttunutta ulkopoliittista tilannetta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin sekä energiakysymyksiä ja vihreää siirtymää. Lue lisää »
Ajankohtaista
11.08.2022 Speakers’ Corner -yleisötilaisuus Hansatorilla 26.8. klo 13–17 Speakers’ Corner -yleisötilaisuus Hansatorilla 26.8. klo 13–17 Eurooppa-foorumissa uutena osuutena on tänä vuonna yleisötilaisuus Speakers’ Corner, joka kutsuu suuren yleisön Turun Hansakortteliin keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, energiasta ja vihreästä siirtymästä, digitalisaatiosta sekä haastavan maailmantilanteen vaikutuksista nuorten mielenterveyteen. Paikalla keskustelemassa on joukko nimekkäitä asiantuntijoita ja europarlamentaarikkoja.... Lue lisää »
Ajankohtaista
11.08.2022 Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta sekä paikan päällä että verkossa Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta sekä paikan päällä että verkossa Tieteen, talouden ja politiikan kolmipäiväinen keskustelutapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 24.–26.8.2022. Suuri yleisö pääsee osallistumaan foorumiin virtuaalitapahtuma-alustan kautta sekä Speakers’ Corner -yleisötapahtumassa Hansatorilla. Eurooppa-foorumiin on myös mahdollista osallistua rajoitetusti paikan päällä ennakkoilmoittautumisen kautta,... Lue lisää »
Ajankohtaista
10.08.2022 Eurooppa-foorumi kutsuu kaikki keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta 24.–26.8. Eurooppa-foorumi näkyy ja kuuluu jälleen loppukesän Turussa 24.–26.8.2022. Asiantuntijat, päättäjät ja yleisö osallistuvat ajankohtaisiin keskusteluihin päätapahtumapaikoilla sekä verkossa foorumin omalla virtuaalitapahtuma-alustalla. Suorissa verkkolähetyksissä on saatavilla ohjelmista myös simultaanitulkkaus suomi-englanti-suomi. Tänä vuonna foorumissa on mukana uutena osuutena Speakers’ Corner -yleisötapahtuma Hansatorilla. Lue lisää »
Ajankohtaista
21.07.2022 Eurooppa-foorumin sivutapahtumat – pintaa syvemmälle foorumin teemoihin Eurooppa-foorumin yhteistyökumppanit tarjoavat tänä vuonna sivutapahtumia foorumin yhteydessä. Sivutapahtumissa jatketaan keskustelua ja syvennytään Eurooppa-foorumin teemoihin. Lue lisää »