Eurooppa-foorumi haastaa kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja Suomen tulevaisuudesta sekä paikan päällä että verkossa

Tieteen, talouden ja politiikan kolmipäiväinen keskustelutapahtuma Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 24.–26.8.2022. Suuri yleisö pääsee osallistumaan foorumiin virtuaalitapahtuma-alustan kautta sekä Speakers’ Corner -yleisötapahtumassa Hansatorilla. Eurooppa-foorumiin on myös mahdollista osallistua rajoitetusti paikan päällä ennakkoilmoittautumisen kautta, joka aukeaa Eurooppa-foorumin verkkosivuilla maanantaina 15.8. klo 12.

Hybriditapahtumana toteutettavan Eurooppa-foorumin ohjelmassa on yli 40 erillistä järjestäjää yli kolmellakymmenellä ohjelmaosuudella. Kolmen päivän aikana keskustellaan muun muassa eurooppalaisesta yhteistyöstä ja yhteiskunnan resilienssikyvystä, EU:n globaalista roolista erityisesti taloudessa, muuttuneesta ulkopoliittisesta tilanteesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin sekä energiasta ja vihreästä siirtymästä.

Vuoden 2022 Eurooppa-foorumi kutsuu yleisön osallistumaan keskusteluun uusin tavoin. Livelähetysten lisäksi tapahtumaa voi seurata paikan päältä. Näin eri tavoin pääset mukaan Eurooppa-foorumiin:

Speakers’ Corner -yleisötilaisuus Hansatorilla 26.8. klo 13–17

Eurooppa-foorumissa uutena osuutena on tänä vuonna yleisötilaisuus Speakers’ Corner, joka kutsuu suuren yleisön Turun Hansakortteliin keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, energiasta ja vihreästä siirtymästä sekä nuorten mielenterveydestä.

Ohjelma on avoin kaikille paikan päälle saapuville ja se on muiden foorumin ohjelmaosuuksien tapaan mahdollista katsoa jälkikäteen taltiointina Eurooppa-foorumin YouTube-kanavalla.

Eurooppa-foorumin suorat verkkolähetykset

Eurooppa-foorumin suorat verkkolähetykset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa reaaliaikaisesti virtuaalisen tapahtumasivun kautta osoitteessa https://event.prospectumlive.com/europeforum. Tapahtumasivu avautuu maanantaina 22.8. Keskusteluun voi osallistua kommentoimalla ja esittämällä kysymyksiä tapahtumasivulla ja Twitterissä. Kaikki foorumin ohjelmaosuudet tallennetaan, ja ne ovat katsottavissa myöhemmin Eurooppa-foorumin YouTubessa.

Tänä vuonna Eurooppa-foorumin suoria verkkolähetyksiä seuraaville sekä paikan päälle saapuville on tarjolla reaaliaikainen simultaanitulkkaus suomi-englanti-suomi Radisson Blu Marina Palace -hotellin sekä Turun kaupunginteatterin ohjelmaosioissa. Simultaanitulkkaus ei ole saatavilla Arkenin ja Hansakorttelin tapahtumissa.

Ilmoittaudu etukäteen ja osallistu keskusteluun paikan päällä!

Eurooppa-foorumiin on myös mahdollista osallistua paikan päällä ennakkoilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeen kautta ja linkki ilmoittautumiseen julkaistaan Eurooppa-foorumin verkkosivuilla maanantaina 15.8. klo 12. Paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Esteettömyys

Radisson Blu Marina Palace -Hotelli

Tilaisuudet järjestetään hotellin toisessa kerroksessa. Kerrokseen on porras- ja hissiyhteys. Hotellin asiakashissi sopii pienempien apuvälineiden kanssa. ( Mitat: oven leveys 86cm, hissin leveys 165cm, syvyys 103cm). Suurempien apuvälineiden kanssa kulkeville löytyy aulasta opastettava vaihtoehtoinen reitti toiseen kerrokseen. (Hissin mitat: Oven leveys 97cm, hissin syvyys 242cm).Yleisavustaja on käytettävissä koko tapahtuman ajan. Hotellin tiloissa on äänentoisto.

Kaupunginteatteri

Eurooppa-foorumin keskustelut järjestetään Turun Kaupunginteatterin lämpiössä. Lämpiö sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Kerrokseen on porras- ja hissiyhteys. (Hissin mitat: oven leveys 86cm, syvyys 145cm). Yleisavustaja on käytettävissä koko tapahtuman ajan. Virastotalon puoleisessa päädyssä on kolme liikkumisesteisille varattua, merkittyä autopaikkaa. Tilassa on äänentoisto.

Mikäli teillä on jotain kysyttävää tilaisuuksien esteettömyyteen liittyen tai haluatte olla ennakkoon yhteydessä tilaisuuteen saapumisestanne, voitte olla yhteydessä Anne Pulliin, [email protected].

Esteettömyysasioissa Eurooppa-foorumia on konsultoinut Kynnys ry:n Turun toimipiste. Kiitämme lämpimästi yhteistyöstä.

Suuntaa Euroopan tulevaisuuteen ja tule mukaan Eurooppa-foorumiin 24.–26.8.2022!