Turun Eurooppa-foorumi starttaa 29.8. – Nyt saa puhua Euroopan tulevaisuudesta!

Eurooppa-foorumi on käynnissä Turussa 29.–31.8.2019. Satojen asiantuntijoiden ja vaikuttajien lisäksi yli 50 ilmaiseen ja kaikille avoimeen tapahtumaan odotetaan runsaasti yleisöä. Lisäksi ohjelmaa on mahdollista seurata verkossa livelähetyksinä. Tapahtumassa on myös käytössä mobiilisovellus, jonka kautta voit kommentoida EU-asioita, esittää puhujille kysymyksiä ja osallistua keskusteluun, vaikka et pääsisikään paikalle.

Mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista nimellä Turun Eurooppa-foorumi. Sovellus toimii Android-, iOS- ja Windows-laitteilla. Sen voi ladata myös tapahtuman sivujen kautta: www.europeforum.fi/app.

Livelähetykset löytyvät päiväkohtaisesta ohjelmasta www.europeforum.fi/ohjelma sekä sivulta www.europeforum.fi/live. Sovelluksen ladanneet ja sen kautta kilpailukyselyyn vastanneet osallistuvat arvontaan, jossa voi voittaa Food Walk -tuotepaketteja.

Eurooppa-tori tuo tutkijat ruudusta ja EU:n virastoista Kirjastopihalle

Eurooppa-torilla Turun pääkirjaston Kirjastopihalla voi tutustua suomalaisten Eurooppa-toimijoiden toimintaan, keskustella Euroopasta ja saada tietoa Euroopan unionista. Eurooppa-torin kaikki tutkijat ovat omien lavaosuuksiensa jälkeen tavattavissa kirjastossa. Tori on avoinna 29.–30.8. klo 10–17 ja 31.8. klo 10–15.

Eurooppa-torilla aiheina ovat niin uramahdollisuudet EU:ssa, demokratia, Suomen EU-puheenjohtajuuskausi, ympäristökysymykset kuin EU-myyttien murtaminen. Esittelypisteitä torilla on yhteensä 23, mukaan lukien lähes kaikki eduskuntapuolueet. Katso koko Eurooppa-torin ohjelma: www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi/ohjelma/eurooppa-tori.

Eurooppa-foorumin ohjelman tähtihetkiä

Eurooppa-foorumi käynnistyy torstaina 29.8. talouspäivillä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa, joiden aikana puhuttavat muun muassa EU:n sisämarkkinakysymykset, euron vakaus, digitalisaation mahdollisuudet ja haasteet EU:ssa sekä EU:n kilpailukyky globaaleilla ruokamarkkinoilla. Torstaina Vähätorilla keskustellaan myös EU:n globaalista ulottuvuudesta ja afrikkalais-eurooppalaisen yhteistyön mahdollisuuksista. Afrikan mahdollisuuksista keskustellaan torstaina Eurooppa-foorumin lisäksi myös samaan aikaan Ruissalon Tapahtumatelakalla SHIFT Business Festivalissa. 

Perjantaina 30.8. järjestetään Akatemiatalolla Suomen komissaariehdokkaan Jutta Urpilaisen kyselytunti ja Eurooppa-asioista eduskunnassa vastaavan suuren valiokunnan julkinen kuuleminen. Lopuksi kuullaan Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen johdolla hallituksen EU-linjapuhe. Lisäksi Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen johdolla käydään perjantaina Vähätorilla suuri EU:n tulevaisuus -keskustelu. Perjantaina Afrikka-teema jatkuu Vähätorin keskusteluissa Turun yliopiston tilaisuudessa ”Future with Africa”.

Eurooppa-foorumi huipentuu lauantaina 31.8. keskusteluun eurooppalaisesta sananvapaudesta, eduskuntapuolueiden puoluetenttiin sekä keskusteluun nuorten näkökulmasta ilmastomuutoksen haasteeseen. Lauantaina Eurooppa-torilla pohditaan muun muassa EU-myytinmurtoa sekä älykkäitä innovaatioita alueiden näkökulmasta.

Katso koko Eurooppa-foorumin ohjelma: www.europeforum.fi/ohjelma

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!