Turun Eurooppa-foorumin ohjelmaan eduskunnan suuren valiokunnan julkinen kuuleminen

Eurooppa-foorumin puhujakaarti täydentyy vauhdilla elokuun lähestyessä. Tähän mennessä varmistuneisiin puhujiin lukeutuvat komissaari Jyrki Katainen, ajatushautomo Bruegelin ekonomisti Nicolas Véron, pitkäaikainen EU-tutkija Helen Wallace, Namibian yliopiston rehtori Kenneth Matengu, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja Juhana Aunesluoma sekä Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Vasta valittuja meppejä on kiinnitetty puhujiksi kaikille tapahtumapäiville eri ohjelmiin. Mukana ovat ainakin Heidi Hautala (G/EFA), Elsi Katainen (ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (S&D), Ville Niinistö (G/EFA), Sirpa Pietikäinen (EPP), Petri Sarvamaa (EPP), Nils Torvalds (ALDE) ja Henna Virkkunen (EPP).

Eurooppa-foorumissa puhuvat myös EK:n Brysselin toimiston johtaja Taneli Lahti, Nordean lakiasiainjohtaja ja hallituksen sihteeri Jussi Koskinen, kansanedustaja ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi, Euroopan komission poliittinen asiantuntija Charlotte Rive, opetusministeri Li Andersson, kansanedustaja Ilkka Kanerva, ympäristöministeriön ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia, Wärtsilä Finlandin teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa, professori emeritus William Wallace, EESC Employers’ Groupin puheenjohtaja Jacek Krawczyk ja FinUnionsin toimiston johtaja Katja Lehto-Komulainen.

Teemoiksi on muodostumassa tänä vuonna kattava valikoima ajankohtaisia aiheita. Suurimpina puheenaiheina toimivat talous ja Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi. Muita teemoja ovat EU:n sisämarkkinoiden tulevaisuus, kansalaisvaikuttaminen EU:ssa, Afrikka, kuntien rooli EU:ssa, tekoäly, sananvapaus ja siirtolaisuuskysymykset. Ohjelma täydentyy vielä kesän aikana.

Lataa Eurooppa-foorumin sovellus – Nyt saa puhua Euroopan tulevaisuudesta!

Turun Eurooppa-foorumissa saa jokainen keskustella Euroopan tulevaisuudesta, ja kätevimmin tämä onnistuu foorumin omalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Android-, iOS- ja Windows-laitteille. Mobiilisovellus on kaksikielinen, ja sen kautta voi kommentoida EU-asioita, esittää puhujille kysymyksiä ja osallistua keskusteluun. Sovelluksesta löytyvät myös tuoreimmat ohjelma- ja puhujatiedot.